Assiesplein 8, Zwolle, 038 – 422 30 30

Zoek
Zoek
Sluit dit zoekvak.

Je huis opnieuw stylen.

Je huis opnieuw stylen. 10 tips

 

Laat je daarin niet tegenhouden door het gevoel dat het een gigantische klus is, want vaak kan je met een kleine verandering gelijk al een groot effect bereiken. Daarom deze tien tips!

Tip 1: Snel scoren met schilderen
Een muur schilderen blijft de makkelijkste manier om je huis een ander gevoel en uitstraling te geven. Kies dan niet voor het voorspelbare, maar probeer eens wat anders. Lichte kleuren maken je kamer expressief en levenslustig, donkere kleuren geven ze meer diepgang en karakter. En als het niet bevalt, maak je geen zorgen – dan probeer je gewoon een andere kleur. Zoveel werk is het niet!

 Spinde Next style

Tip 2: Hang iets aan de muur!

Het is geen nieuws dat je saaie muren kan opleuken met kunst, beelden en foto’s, maar hoe bepaal je wat waar moet? Zet eerst de beschikbare werkjes tegen de muren in verschillende ruimtes en wissel wat af, zodat je een beetje gevoel krijgt wat waar past. En als je een selectie hebt gemaakt, plak dan wit papier op ooghoogte aan de muur om te kijken hoe de verschillende groottes lijsten naast elkaar werken. Dan ben je redelijk zeker van je zaak als je gaten gaat boren!

inspiratie foto spind next

Tip 3: Breng accenten aan met licht

Met verlichting kan je in je huis eindeloos variëren, en er is ook altijd verbetering mogelijk. Probeer eens te bedenken waar de ruimtes in je huis voor dienen, en wat hun functies zijn. Wil je er kunnen lezen? Gezellig samenzijn? Bordspelletjes spelen? Probeer te spelen met die functies, en gebruik verschillende soorten licht hiervoor. Zo kan je bijvoorbeeld één kamer opdelen in drie delen, elk met hun eigen functie en sfeer.

caravaggio_lightyears_image_lightyears_caravaggio_10_5

Tip 4: Associeer met accessoires
Accessoires zijn bij uitstek geschikt om een matte ruimte nieuw leven in te blazen – zonder dat je gelijk met groot geld hoeft te schuiven. Zoek het in de kussens, kleedjes, kandelaren, schalen en vazen – of kersen, zoals op de foto boven. Deze elementen zijn er in duizenden stijlen en kleuren, en kunnen je kamer nét even in balans brengen. En trouwens: bloemen zijn ook accessoires!

 

Tip 5: Eén nieuw meubel maakt al veel verschil
Het is een klassieke fout om bij meubels teveel in absoluten te denken: óf je vervangt de hele set, of je laat staan wat je hebt. Terwijl het juist zo verfrissend kan werken om één specifiek meubel te vervangen! Een salontafelsfauteuil of zelfs  in jouw favoriete stijl kan je ruimte net weer spannend en eigentijds maken, en geeft je daarnaast weer een nieuw object waarmee je jaren vooruit kunt.

capo d operea unieke kast spinde next

Tip 6: Gooi de indeling om!
Je meubels herschikken is de klassieke manier om met € 0,- budget een ruimte te verfrissen. Vaak lijkt dit een grotere ingreep dan het is; wees dapper, ga schuiven en laat je bijvoorbeeld niet weerhouden door volle kasten – binnen 15 minuten heb je de spullen eruit, en binnen 15 minuten zet je ze er ook weer in.

link  3346

Tip 7: Vloeren maken een wereld van verschil
Het vervangen van de vloer is niet altijd goedkoop en qua organisatie ook niet altijd makkelijk, maar het geeft je wél de mogelijkheid de uitstraling van je huis radicaal te veranderen. Tapijt? Trek het eruit en koop een compleet nieuwe kleur. Zit er beton onder? Giet er een gietvloer overheen en je huis is gelijk strak, stylish en loft achtig. Behoefte aan accenten? Net als met verlichting is er heel veel te doen om specifieke hoekjes hun eigen sfeer te geven, met een tapijt-op-maat. Ook een houten vloer is er in allerlei kleuren en variaties laat u over de mogelijkheden van een houten vloer goed informeren door een specialist..

zwevende planken molteni

Tip 8: Houd het persoonlijk
Open kasten of zwevende planken zijn bij uitstek geschikt om je favoriete boeken, platen en verzamelobjecten aan de gasten te tonen… Maar je smaak staat niet stil, dus verfris de collectie regelmatig! Niets zo erg als een volwassen man die nog steeds de boeken uit zijn studententijd prominent in de etalage heeft.

spm_Kinnasand_Wave

Tip 9: Stoffen, stoffen, stoffen
Overweeg je oude, trouwe kussens eens te updaten met een radicaal andere bekleding. Juist door te spelen met verschillende soorten stoffen en motieven kan je een ruimte een spannend nieuw element geven. Ook gordijnen zijn veel dominanter in een ruimte dan je vaak denkt – omdat je er zo snel aan went. Neem een staaltje mee en probeer je voor te stellen hoe bijzonder een andere kleur, patroon of materiaal zou zijn!

modern behang zwolle spinde next

Tip 10: Maak een muur mooi
Veel mensen onderschatten wat je allemaal met een normale muur kan doen, behalve het gangbare likje verf. Maak de muur interessant met een doek, bijzondere tegels of door de baksteen achter het stucwerk te laten zien. En dan zijn er natuurlijk ook nog duizenden prachtige soorten behang… Van Japans tot moderne bloemetjes tot strak & subtiel. Durf het aan!

Komt u uit de Zwolle, Hattem, Kampen, Meppel, Raalte of ander plaatsen in Gelderland en Overijssel en heeft u interieur advies nodig? Neem dan contact met ons op voor een vrijblijvende afspraak.

 

Interieuradvies / Interieurstyling 

Bij Spinde Next living Design vindt u een mooie collectie fauteuils, stoelen banken of andere zitmeubelen voor uw huis of bedrijfsruimte. U vindt ons op de rand van het  centrum van Zwolle. Onze winkel biedt  inclusief Spinde Interieur & Styling bijna 1000 m2 zitmeubelen, verlichting, kasten bedden, vloerkleden, gordijnen, tapijt accessoires

Komt u uit de regio Zwolle, Apeldoorn, Kampen, Dalfsen, Ommen, Heerde, Epe, Meppel of Dronten en u bent op zoek naar een nieuwe banken, fauteuils, gordijnen, verlichting, tapijt, vloerkleden of interieur advies bezoek dan eens onze showroom aan het Assiesplein 8 in Zwolle.

 

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Krijg als eerste te horen over onze nieuwe producten, design trends en meer.