Assiesplein 8, Zwolle, 038 – 422 30 30

De Only Books van Schönbuch.

 

De Only Books van Schönbuch.

Boekenkasten zijn er in vele vormen, maten en uitvoeringen. Het Duitse merk Schönbuch komt nu met een opvallend model boekenkast dat meteen een object is in de ruimte waarin hij geplaatst wordt. Door de schuine planken krijgt hij een dynamische uitstraling. Je kunt hem als enkel element plaaten of er een hele wand mee aankleden. Dit ontwerp van ontwerp-studio Apartment 8 is een blikvanger!

schonbuch_only-books_8

Een enkel element is 120 centimeter breed en heeft een hoogte van 207 centimeter. Doordat hij een diepte heeft van slechts 28 centimeter neemt hij niet te veel ruimte in beslag. Als je niet te groot woont en toch op zoek bent naar een opvallende boekenkast dan zou de Only Books van Schönbuch een goed optie kunnen zijn.

Wanneer je een grotere ruimte en wand ter beschikking hebt wordt het ontwerp van deze boekenkast versterkt door er meerdere naast elkaar te plaatsen. Wanneer je ze tegen elkaar plaatst lopen de schuine planken namelijk door wat er voor zorgt dat de afzonderlijk kasten één geheel vormen.

schonbuch_only-books_9

Om zelf de uitstraling van de kast te bepalen en er voor te kiezen om hem al dan niet in het oog te laten springen door de kleurkeuze heb je maar liefst 26 matte lak kleuren waaruit je kan kiezen. Bij kleinere ruimtes kan het verstandig zijn om de kleur van de kast rustig en subtiel te houden zodat de boeken die er in geplaatst worden zorgen voor de kleur. De basiskleuren zijn hier bijvoorbeeld voor geschikt, dit zijn rustige, warme kleuren, bijvoorbeeld naturel- en grijstinten, die niet te opvallend zijn. In een interieur waar natuurlijke materialen en kleuren de hoofdlijnen vormen sluiten kunnen deze dan ook heel mooi aansluiten. Kies bijvoorbeeld de kleur van de wand waar hij tegenaan komt te staan zodat de kleur van kast niet of nauwelijks een contrast vormt met de wand.

schonbuch_only-books_2     schonbuch_only-books_3

Wil je de kast in een frisse, felle en opvallendere kleur uitvoeren dan kun je een keuze maken uit één van de accent-kleuren. Hierin zijn bijvoorbeeld een aantal rood-, en blauwtinten terug te vinden. Door deze kleur af te stemmen op de accent-kleur(en) die je al hebt gebruikt in de rest van je interieur kan je de Only Books boekenkast er helemaal bij laten horen.

schonbuch_only-books_6   schonbuch_only-books_5

Deze boekenkast staat op de grond en heeft een lage, iets terugvallende plint. Hierdoor wordt hij visueel losgekoppeld van de vloer waardoor hij een iets luchtigere uitstraling krijgt. Elk element heeft zes schuine planken die worden onderverdeeld door tien, niet verstelbare, boekensteunen.

schonbuch_only-books_10

Heb jij een wand waar je een enkele Only Books een aanvulling kan laten zijn of misschien kan je er wel een grotere wand mee vullen? Hoe dan ook, deze boekenkast is een blikvanger waarbij je zelf bepaald hoe druk of rustig zijn uitstraling wordt door de dingen die je er in zet.

Wandkasten / boekenkasten / tv kasten.

Bij Spinde Next living Design vindt u een mooie collectie kasten, fauteuils, stoelen, banken of andere zitmeubelen voor uw huis of bedrijfsruimte. U vindt ons op de rand van het  centrum van Zwolle. Onze winkel biedt  inclusief Spinde Interieur & Styling bijna 1000 m2 zitmeubelen, verlichting, kasten bedden, vloerkleden, gordijnen, tapijt accessoires

Komt u uit de regio Zwolle, Apeldoorn, Kampen, Dalfsen, Ommen, Heerde, Epe, Meppel of Dronten en u bent op zoek naar een nieuwe banken, fauteuils, gordijnen, verlichting, tapijt, vloerkleden of interieur advies bezoek dan eens onze showroom aan het Assiesplein 8 in Zwolle.

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Krijg als eerste te horen over onze nieuwe producten, design trends en meer.